Orquídia tacada

Data
Observació mencionada en

Em sembla que es tracta de la molt clàssica Dactylorhiza maculata, tot i que el gènere Dactylorhiza sigui molt variat i polimorf. En tot cas correspon a la descripció donada en la «Flora i fauna del Parc Natural - Alt Pirineu»1 que em vaig comprar fa unes setmanes a l'UCE de Prada:

Pot assolir gairebé dos pams d'alçada, i és potser l'orquídia més vistosa i identificable de les que creixen a prats humits i molleres. També es fa a les vores de rierols d'aigües somes i tranquil·les.


  1. Toni Llobet i François, Flora i fauna del Parc Natural - Alt Pirineu, Brau edicions, segona edició, gener del 2010. En aquest cas és una obra centrada sobre un parc natural particular, però evidentment convé de manera general per tots els paratges d'alta muntanya. No és exhaustiva com la Flora dels Països Catalans, però és un llibret que em va robar el cor, molt ben organitzat, amb iŀlustracions molt agradables i eficaces. Vaig reservar fa uns dies el volum que cobra l'Albera a la llibreria catalana de Perpinyà. ↩︎

Localització