Acaben de regalar-me un «Neocube», o sigui un conjunt de 216 (63) esferes magnètiques de neodimi amb què es poden realitzar figures geomètriques molt variades. Aquí vos en mostraré de prou clàssiques; trobareu a la web moltes vídeos que detallen motius o construccions diversos, només cal buscar «neocube» o «neocube patterns» per exemple; aquesta sèrie és força interessant per començar.
El cub
La forma més clàssica, la més emblemàtica del neocube. Hi deu haver varis mètodes, però em sembla que el següent és el que millor funciona. Primer cal disposar les esferes en una línia que dividim en tres per obtenir un rectangle de 3 per 72, que doblegarem per fer el braçalet de la foto 1 si el tanquem. Finalment repleguem per quadrats de sis per sis fins que ens colpeixi la visió del cub tot just acabat d'ajuntar (segona foto).
La caixa
Jo diria que és més fàcil que el cub, només demana un xic més de paciència. Primer constituïm els 24 triangles de 9 esferes de la foto 3: punxem amb dos dits la punta, i amb un cop de polze a la base aconseguim els nostres fins. Apariem els triangles per formar losanges, que aviat esdevindran una estrella, tal com ho mostra aquest vídeo. La dividim en dues noves estrelles; les associem acostant les puntes de la primera amb les cantonades de la segona. Alegreu-vos! Heu obtingut una caixa, o si preferiu una forma si fa no fa equivalent d'un punt de vista topològic a una esfera.