Afegeix un nou comentari

Feliç dia d'Europa!

Cos

Avui celebrem el dia d'Europa. Ja que per desgràcia no en tinc una de teixit, penjo aquí la nostra bandera en versió electrònica. Commemorem el discurs del Robert Schuman el 9 de maig 1950 a París, considerat com a l'acte fundador de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA), un dels avatars d'allò que esdevindria la Unió Europea que coneixem avui.

A l'estat francès no semblen gaire emocionats i és una pena. A Catalunya Nord particularment tots hauríem de ser sensibles a l'esvaïment de la frontera. Vam necessitar la intervenció de la Comissió Europea, que de costum no afronta els estats amb tanta insistència, per treure del pas les cabines de policia que barraven l'autopista al Pertús i ens recordaven altres temps, que pensàvem ja prou llunyans. Per fi podem circular normalment, com ja és el cas a Alsàcia i al País Basc des de fa anys. Ara necessitem canviar les mentalitats dels ciutadans i dels polítics de les dues bandes perquè la vida econòmica i social torni a la normalitat ella també.

A l'hora en què uns estats esgrimen uns arguments populistes i escandalosos per poder tancar les fronteres a dins de l'espai de Schengen, hem de defensar els nostres drets, i acarar-nos amb alguns reptes que només es podran resoldre satisfactòriament a nivell europeu, tal com la neutralitat de les xarxes, una legislació adequada sobre els drets d'autor i l'anomenada «propietat intel·lectual», l'estabilitat econòmica i financera, i el proveïment i la gestió de l'energia.

Image
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.